Proiecte de Case Mici

Probabil cele mai cautate in ultimii doi ani au fost proiectele de case mici. Proiectele de case mici reprezinta o alternativa atragatoare pentru multe familii in cea mai mare parte din motive financiare. Proiecte de case mici pot fi case de vacanta din lemn, cabane sau vile. In cazul in care veti alege sa optati pentru aceasta alternativa, a unor modele de case mici, veti economisi bani pentru materiale de constructie iar suprafata si costul terenului vor fi si ele mai mici avand in vedere economisirea spatiului.

Chiar daca ati optat pentru proiecte de case ieftine nu inseamna ca veti resimti lipsa spatiului sau veti dezvolta un sentiment de claustrofobie. Un arhitect priceput va concepe un proiect de casa mica in asa fel incat sa profite maxim de spatiul disponibil. Majoritatea arhitectilor experimentati cunosc trucuri pentru a face spatiul si camerele unei astfel de case sa para mai spatioase decat sunt de fapt. Totusi, si viitorul proprietar trebuie sa cunoasca unele trucuri in privinta designului interior si sa nu aglomereze cu mobilier incaperile unei case mici.

O modalitate comuna de concepere a unui proiect de casa mica este crearea iluziei de spatiu si a face o camera sa para mai spatioasa decat este de fapt. Unul dintre trucurile pe care un arhitect le poate folosi pentru a compensa lipsa metrilor patrati pe orizontala este de a dezvolta constructia pe verticala. Viitorul proprietar poate contribui prin designul interior si vopsirea camerelor in nuante inchise in zona de jos si nuante deschise in zona peretilor si tavanului precum si expunerea de tablouri in plan vertical. Aceste lucruri vor atrage atentia catre spatiul vertical si mai putin asupra intinderii orizontale a camerei.

O greseala in designul interior al unei case mici este alegerea unor piese de mobilier mult prea mari in comparatie cu marimea camerei. Trebuie inteles faptul ca in proiectarea unei case mici fiecare centimetru este important. Trebuie evitata supra-aglomerarea unei case mici cu piese de mobilier masive care vor atrage atentia asupra spatiului restrans disponibil.

Proiecte de case ieftine pot fi gasite pe internet si este recomandat sa apelati la un proiect de casa mica bine gandit, deja disponibil. Un proiect de casa mica personalizat poate aglomera spatiul restrans iar posibilitatile vor fi cu mult mai reduse.

Construirea unei case mici reprezinta de fapt limitarea la strictul necesar.

1 comentarii:

Silviu David spunea...

Dap.Casele mici sunt foarte ieftine si iti pot salva bugetul(daca nu dispui de unul foarte mare).

Trimiteți un comentariu

Bookmark and Share